Drojdii Zymaflore

en-bandeau-zymaflore

Calitatate fermentariii si utilizarea oenologica sunt doua criterii obligatorii pe care LAFFORT le foloseste pentru selectarea drojdiilor LAFFORT le foloseste pentru selectarea drojdiilor ZYMAFLORE®. Echipa LAFFORT a departamentului de Proiectare si Dezvoltare a elaborat urmatoarele doua tehnici:

  • Selectia in functie de terroir: selectia drojdiilor dominante in vinurile din cele mai bune “terroiruri”.
  • Reproducere: este formata din încrucișarea a două tulpini, fara implicare a OMG, apoi are loc izolarea unei tulpini pui care prezintă caracteristicile parentale dorite. Aceasta tehnica permite sa se obtina tulpina cu o selecție de precizie inalta.
Toate vinurile
Drojdie Utilizare Soi de struguri
ZYMAFLORE® 011 Bio Drojdie certificata biologic dupa metodele de producere biologica a reglementarilor europene CE
834/2007 si 889/2008 si conforme cu reglementarea americana (NOP) pentru productie biologica.
Toate soiurile

Vinuri albe si rose

Drojdie Utilizare Soi de struguri
ZYMAFLORE X5® Drojdii pentru obtinerea vinurilor albe, cu intensitate aromatica puternica (arome ale tiolilor si arome de fermentare). Riesling, Sauvignon, Clombard, Rolle, Manseng.
ZYMAFLORE X16® Drojdii pentru vinuri moderne aromate, formeaza continut inalt de arome ale fermentarii (esteri). (esteri) Chardonnay, Chenin, Ugni blanc, Colombard.
ZYMAFLORE VL1® Drojdii pentru vinurile albe cu arome elegante, formeaza arome termepenice. Chardonnay, Riesling, Gewurztraminer
ZYMAFLORE VL2® Drojdii adaptate la fermentarea in baricuri. Pentru vinurile albe, rotunde cu tipicitate de soi. Chardonnay, Semillon, Viognier
ZYMAFLORE VL3® Drojdii bine cunoscute prin producerea tiolilor. Sauvignon blanc
ZYMAFLORE ST® Drojdii pentru vinuri albe de desert sau vinuri seci destinate ulterior maturarii. Vinuri din recolta tirzie, struguri “Botrytizati”
ZYMAFLORE DELTA® Drojdii pentru pentru vinuri albe proaspete, in care predomina complexitate si eleganta. Colombard, Riesling, Chenin, Sémillon, Sauvignon Blanc.
 NEW!  ZYMAFLORE CH9 Drojdii pentru Charddonay, selectate de pe renumitul terroir premium din Burgundy.

Chardonnay

Vinuri rosii

Drojdie Utilizare Soi de struguri
ZYMAFLORE FX10® Drojdii pentru vinurile rosii structurate, elegante in stilul ‘Grand cru’. Cabernet Sauvignon, Merlot
ZYMAFLORE RX60® Drojdii pentru vinurile fructoase si condimentate. Syrah, Grenache, Merlot, Malbec.
ZYMAFLORE F15® Drojdiii pentru vinurile rosii rotunde Merlot, Cabernet Sauvignon.
ZYMAFLORE RB2® Drojdii pentru vinurile rosii fructuoase si elegante, care exprima caracterul (tipicitatea) soiului Pinot noir. Pinot noir
ZYMAFLORE RB4® Drojdii pentru vinuri rosii fructuoase. Gamay
ZYMAFLORE F83® Drojdii pentru soiuri de struguri rosii din regiunea Marii Mediterane. Grenache, Carignan, Sangiovese, Mourvèdre, Syrah, Merlot.
 NEW!  ZYMAFLORE XPure® Drojdii pentru vinurile rosii suple de o puritate aromatica mare, exprima pe deplin potentialul aromatic al strugurilor. Ofera prospețime și expresie a notelor de fructe negre aromatice. Soiuri de struguri rosii.

Vinuri spumante – Reluarea fermentarii alcoolice

Drojdie Utilizare Soi de struguri
ZYMAFLORE® SPARK Drojdii recomandate pentru fermentarea primara, secundara si reluarea fermentarii alcoolice oprite.  

Drojdii Non-Saccharomyces

Drojdie Drojdie Soi de struguri
ZYMAFLORE® Alpha TD n. sacch Torulaspora delbrueckii – dezvoltarea biodiversitatii: în asociere cu S. cerevisiae pentru producerea vinurilor cu complexitate organoleptica larga.