Bacterii

en-bandeau-bacteries

Reesind din propriile cercetari ale fermentarii malo-lactice, LAFFORT a selectionat diverse tulpini de bacterii pentru a fi utilizate in industria vinului, a elaborat proceduri speciale de producere si de inoculare pentru fiecare tulpina. Tehnologia de producere a tulpinelor LAFFORT permite vinificatorilor sa combine controlul optimal al FML la preturi competitive.
Diverse tulpini de bacterii pentru diverse vinuri
Produs Alcool pH so2 Теmp. C8 / C10 Viteza FML Productie
LACTOENOS 450 PreAc® ≤ 17% ≥ 3,5 ≤ 80 mg/l ≥ 16°C ≥ 61°F ≤ 20 mg/l C8
≤ 5 mg/l C10
+++++ +++
LACTOENOS 350 PreAc® ≤ 16% ≥ 2,9 ≤ 80mg/l ≥ 15°C ≥ 59°F ≤ 60 mg/l C8
≤ 15 mg/l C10
+++ ++++
LACTOENOS B28 PreAc® ≤ 16% ≥ 3,1 ≤ 80mg/l ≥ 16°C ≥ 59°F ≤ 50 mg/l C8
≤ 10 mg/l C10
++++ +++++
LACTOENOS SB3 Instant® ≤ 15% ≥ 3,3 ≤ 50mg/l ≥ 16°C
≥ 59°F
≤ 20 mg/l C8 ≤ 5 mg/l C10 ++ ++
LACTOENOS B16 Standard® ≤ 16% ≥ 2,9 ≤ 60mg/l ≥ 16°C ≥ 59°F ≤ 20 mg/l C8
≤ 5 mg/l C10
++ +++
Тip de inoculare Etapa Recomandare produs Descriere
Co-inoculare precoce 24 ore dupa incepere FA АБ.450 PreAc® , B28PreAc® 350 PreAc® , SB3 Instant® Economisește timpul și evită oprirea FML. Optimizează managementul fermentație.
Co-inoculare tardiva 1010 densitate B28PreAc®, 450 PreAc®, 350 PreAc® Monopolizarea ecosistemului. Protejează procesul de vinificare tradițional (FA apoi FML).
Inoculare secventiala Dupa FA la presare 450 PreAc®, B28PreAc®,350 PreAc®, SB3 Instant® FML după FA – macerare. FML în butoaie.
Inoculare curativa Mai tirziu B16 Standard® , 350 PreAc® , B28PreAc® Vezi protocol de repornirea a FML Reluarea FML sistate