LAFFORT, VEGECOLL reprezinta o proteina izolat – extrasa din cartof, fiind selectata in special pentru caracteristicile sale de cleire. O proteina nativ concentrata si cu un potential mare in Zeta* va permite sa obtineti rezultate remarcabile in cleirea vinului.
GELATINE
Numerosii indicatori de fabricarea a gelatinei, duc la elaborarea unei gamei variate de produse. Cu toate aceste trei criterii ne permit de a caracteriza aceasta diversitate:
- Tipul de hidroliza: chimica sau enzimatica
- Intensitatea hidrolizei
- Gradul de puritate materiei prime pentru fabricarea gelatinei
In functie de aceste criterii, se produc diferite gelatine, ale caror proprietati influenteaza foarte variat organoleptica vinului.
GAMA POLYMUST®
Gama inovationala Polymust este NO ALLERGEN, pentru cleirea mustului si vinului. Cercetarile departamentului de Cercetare si Dezvoltare LAFFORT au permis elaborarea gamei de produse inovationale libere de alergeni, pentru cleirea mustului si vinului:
- Îndepărtarea compușilor fenolici oxidabili și oxidați în musturile albe, roze si vin.
- Depigmentarea, dezactivarea si deproteinizare mustului alb și roz.
- Cleirea vinurilor rosii de dupa presare.