Vinuri spumante

en-Bandeau_spark

Producerea vinurilor spumante de calitate este rezultatul unui numar de pasi care trebuie optimizati pentru a obține produsul final dorit. In prezent piata de vinuri spumante se dezvolta, apar tendinte noi care duc la formarea diverselor vinuri spumante, mai caractere si cu diverse tipuri de arome.

Pentru a optimiza fiecare etapa de producere, precum si de a asigura vinificatorii cu mijloace noi, LAFFORT a elaborat gama LAFFORT SPARK, produse care in cel mai bun fel sunt potrivite pentru obtinerea atit vinurilor spumante traditionale cit si a vinurilor consumatorilor moderni.

Intre timp, vom nota in special:
DROJDII
Pentru producerea vinului de baza au fost selectate drojdii speciale, care in totalmente dezvolta potentialul mustului. Drojdiile in mod semnificativ influenteaza calitatea vinului de baza.
Pentru a obtine un «Moussa» bun, este importanta alegerea corecta a drojdielor , la fel si pentru atingerea unei fermentari sigure si a caracterului organoleptic dorit.
  • Stil traditional: ZYMAFLORE SPARK, pentru o maturare de lunga durata, rotunjime si perfectiune.
  • Stil modern: ZYMAFLORE X5, raspuns aromatic pentru fermentarea secundara.
BACTERII
Pentru stabilitatea vinului, precum și pentru a realiza un echilibru. Procesul FML trebuie sa fie controlat in mod corect. LACTOENOS 350 PREAC sunt bacterii aclimatizate de generatie noua, cu rezistenta excelenta la pH scazut (2.9-3.3).

LIMPEZIRE
POLYMUST AF produs de clarificare, utilizat la producerea vinurilor de baza. Capacitate buna de a elimina acizii fenolici, permite pastrarea aromelor si obtinerea vinurilor mai proaspete si cu aroma intensa. Din punct de vedere al “Moussa”, agentul de limpezire trebuie adaptat la metoda de “remuage” și tipului de vin dorit:
  • REMUAGE Manual / Automat: CLEANSPARK : formula specifica, care garanteza o sedimentarea rapida și compacta, permite indepartarea rapida a sedimentelor.  
  • REMUAGE Manual – maturarea sedimentului de lunga durata: MICROCOL ALPHA : bentonita selectata special pentru remuage manual si maturarea vinurilor.