Informatii utile

PROTOCOALE PENTRU VINIFICARE
Protocoalele sunt elaborate pentru diferite soiuri de struguri si reprezinta exemplu privind modul de realizare a gamei complexe de soluții integrate. Insusi tehnologia de prelucrare a strugurilor si de producere a vinurilor ramane sub responsabilitatea vinificatorului. Va rugam sa ne contactati referitor la informatii suplimentare privind protocoalele propuse!

FERMENTARE NEFINISATA
Compania LAFFORT a realizat studiul privind cauzele posibile ale fermentarii neterminate si cel mai important a elaborat solutii cum sa le rezolve. Acest studiu a dus la crearea unei abordari strategice pentru gestionarea eficienta a fermentatiei neterminate si a produselor inovative, concepute pentru a rezolva aceasta problema. Chiar si in vremuri dificile, cum ar fi în 2008 în Australia de Sud, problema fermentarii neterminate a fost solutionata cu ajutorul normelor elaborate de LAFFORT.

Descarcare articol
RELUAREA FERMENTARII
Este important sa intelegem ca drojdiele sunt influențate de mai mulți factori, care de asemenea impedica si repornire fermentarii. Inainte de a reporni fermentarea este necesar sa se discute solutile propuse cu specialisti LAFFORT, pentru a analiza alți parametri posibili de stopare.

Descarcare articol
Clarificarea vinurilor
Prin procesul de clarificare se subintelege «adaugarea in vin agentului de limpezire ce contribue la coagularea si la formarea floculelor care prin coborire impune particulele din suspensie sa cada in sediment provocind in acest mod efectul de clarificare» (Ribéreau-Gayon et al., 1977). Pe linga efectul de clarificare au loc schimbari in structura polifenolilor din vin si ameliorarea culorii datorita eliminarii particulelor care in viitor pot precipita in sticla.(Lagune-Ammirati and Glories, 1996). Clarificarea de asemenea contribuie la reducerea incarcaturii microbiene din vin (Murat and Dumeau, 2003).

Descarcare articol
Agenti de clarificare. PARTEA 1
Prin procesul de clarificare se subintelege «adaugarea in vin agentului de limpezire ce contribue la coagularea si la formarea floculelor care prin coborire impune particulele din suspensie sa cada in sediment provocind in acest mod efectul de clarificare» (Ribéreau-Gayon et al., 1977). Pe linga efectul de clarificare au loc schimbari in structura polifenolilor din vin si ameliorarea culorii datorita eliminarii particulelor care in viitor pot precipita in sticla.(Lagune-Ammirati and Glories, 1996). Clarificarea de asemenea contribuie la reducerea incarcaturii microbiene din vin (Murat and Dumeau, 2003).

Descarcare articol
Agenti de clarificare. PARTEA 2
In a doua parte a acestui capitol dedicat substantelor de clarificare, vom analiza agentii de clarificare non-proteinici. Acesta conține o analiza cuprinzatoare a structurii agentilor de clarificare, principalele domenii de aplicare a acestora si inclusiv descrierea produsului inovativ BIOLEES care reprezinta o alternativa pentru albumina.

Descarcare articol
METODE DE ACIDIFIERE A MUSTULUI SI VINULUI
Sunt trei acizi care pot fi utilizati pentru acidificarea mustului si vinului:
Acid tartric (L (+) tartric).
Acid malic (L-malic-D, acid L-malic).
Acid lactic (DL-lactic).
Acesti acizi in mod natural se contin in struguri. Se diferentiaza prin structura, cpacitate de acidificare si efectul organoleptic in vin. De asemenea este posibila administrarea diferitor acizi in combinatie (in special in scopul de a modifica proprietatile organoleptice ale vinului). Obiectivele urmarite trebuie sa fie supuse unor teste preliminare. Diferentele pH-ul si aciditatea totala pot avea un impact. Puterea ionilor si rezervoarele tampon pot avea un impact semnificativ asupra diferitor vinuri (musturi).

Descarcare articol