Doage

EN-Bandeaux-nobile-staves

Sunt elaborate cu aceeas atentie fata de calitate si relevanta oenologica, ca si celelalte produse din stejar. Laffort propune astazi o gama larga de aschii de stejar pentru maturarea vinurilor. Parametrii cheie, inclusi in timpul crearii aschiilor NOBILE influenteaza asupra aromei vinului, complexitatii aromatice si elegantei taninelor. Rezultatele aspiratiilor catre perfectiune au adus la utilizarea diverselor proceduri inovative de prajire, care sunt necesare pentru obtinerea unei interactiuni optimale intre lemn si vin.

Datorita prajirei lente, aschiile NOBILE contribuie la caracterul distinctiv si complexitatea aromei, la fel mentinind caracterul natural de fructe ale vinului, precum si a expresiei de arome comparabile cu cele de maturarea in butoaie.

Caracteristicile Doagelor NOBILE®

Suprafata: 0,104 m² – Dimensiuni: 91 x 5 x 0,7 cm
Caracteristicile lemnului: Stejar francez, maturare naturala timp de 24 luni in aer liber.

Doage Nobile

stave-Fresh

NOBILE® FRESH:
Profil organoleptic:
Aroma: protectia fructuozitati vinului.
Textura: prospețime, structura și complexitate.

stave-sensation

NOBILE SENSATION
Profil organoleptic:
Aroma: evidentiaza notele de vanilie si prajire.
Textura: ofera dulceata si rotunjime vinului.

stave-intense

NOBILE INTENSE
Profil organoleptic:
Aroma:de cafea, paine prajita, ciocolata.
Textura: volum.

stave-revelation

NOBILE REVELATION
Profil organoleptic:
Aroma: imbunatateste complexitatea aromatica
Textura: structura .

stave-revelation

NOBILE AMERICAN REVELATION
Profil organoleptic:
Аромат: condimente, nuca de cocos.
Текстура: prospetimea si complexitate.

Utilizare:

Doza: 2 – 4 buc / hl.
Durata de contact: 3 – 6 luni.
Dozarea si durata de contact trebuie sa fie adaptate la caracteristicile vinului si stilul dorit de vin.
Durata de contact la fel depinde si de gradul de prajire a doagelor.

stave-elite

NOBILE ELITE
Dimensiuni: 91 X 10 X 1.2 cm – Suprafata: 0,206 m²
Procesul: dubla prajire.
Caracteristice organoleptice:
Aroma: moca, note de prajire..
Textura: prune, mareste intensitatea in postgust. Dezvolta arome complexe, similare cu cele de maturare in butoaie.

Utilizare:

Dozare: 0.5-2 buc / hl.
Durata de contact: de 3-8 luni.

Descarcare informatie tehnica
Descarcare informatie Nobile Elite